6 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 15 dakika
Malzeme listesi
1 adet somon ekmeği
30 adet küçük boy sardalye balığı
3 adet orta boy domates
15 adet siyah zeytin
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sardalyelerin kılçığını çıkarıp yıkadıktan sonra süzün. Zeytinyağını büyük boy bir teflon tavaya aktarıp balıkları tavaya yerleştirdikten sonra ocağın altını yakın. Tavayı sallayarak sardalyeleri bir iki dakika soteleyip üzerlerine hemen küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Tuz ve karabiberi serpip 5 dakika daha pişirdikten sonra çekirdeği çıkarılmış siyah zeytinleri ekleyin. Tekrar karıştırıp yarım su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 10 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Yuvarlak somon ekmeğinin üst kısmını kapak gibi kesin. Ekmeğini zedelemeden içini çıkarıp sardalyeleri doldurduktan sonra servis yapın.
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 15 dakika
Malzeme listesi
1 adet somon ekmeği
30 adet küçük boy sardalye balığı
3 adet orta boy domates
15 adet siyah zeytin
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sardalyelerin kılçığını çıkarıp yıkadıktan sonra süzün. Zeytinyağını büyük boy bir teflon tavaya aktarıp balıkları tavaya yerleştirdikten sonra ocağın altını yakın. Tavayı sallayarak sardalyeleri bir iki dakika soteleyip üzerlerine hemen küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Tuz ve karabiberi serpip 5 dakika daha pişirdikten sonra çekirdeği çıkarılmış siyah zeytinleri ekleyin. Tekrar karıştırıp yarım su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 10 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Yuvarlak somon ekmeğinin üst kısmını kapak gibi kesin. Ekmeğini zedelemeden içini çıkarıp sardalyeleri doldurduktan sonra servis yapın.