Büyük Sinop Forum Sitesi









Büyük Sinop Forum Sitesi

Sinop Resimleri, Sinop Video, Sinop haberleri, Sinop Hakkında Herşey...


    Yemek Tarifi - Isırganotlu rizotto

    Paylaş
    avatar
    `quitaRist

    Mesaj Sayısı : 151
    Kayıt tarihi : 05/10/09
    Nerden : İStanBuL

    Yemek Tarifi - Isırganotlu rizotto

    Mesaj  `quitaRist Bir Salı Ekim 06, 2009 9:49 am

    6 kişilik

    Hazırlama süresi 15 dakika

    Pişirme süresi 20 dakika

    Malzeme listesi

    2 su bardağı rizotto pirinci (ya da baldo pirinç)

    2 adet orta boy kuru soğan

    Yarım demet ısırganotu

    2 çay kaşığı tuz, karabiber

    1 yemek kaşığı tereyağı

    3 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 kahve fincanı rendelenmiş permesan veya kaşar peyniri

    1 paket tavuk suyu tablet

    Isırganotlarının yapraklarını eldiven kullanarak ayıklayın. Yaprakları 10 dak. haşladıktan sonra, acı suyunu süzüp bekletin. 4 su bardağı suyu ve tavuk suyu tabletini küçük bir tencereye aktarıp kaynatın. Rizotto için, ince doğradığınız kuru soğanları ve tereyağını karıştırarak 2-3 dak. kavurun. Üzerine, pirinç ve zeytinyağını ekleyip orta ısılı ateşte karıştırarak 10 dak. kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine ısırganotunu ekleyip kavurun. 4 dak. sonra tuz ve karabiberi serpiştirip kepçeyle tavuk suyunu ilave edin. Pirinç suyunu çektikçe tavuk suyu ekleyin. Rizottoyu tavuk suyu bitene kadar kısık ateşte, karıştırarak pişirin. Permesan peynirini de ilave edip karıştırmadan birkaç dakika daha pişirip, servise sunun.

    Not: Rizotto Türk pilavı gibi tane tane olmaz. Hafif lapa bir kıvamı vardır.

      Forum Saati C.tesi Kas. 18, 2017 11:31 pm