Büyük Sinop Forum Sitesi









Büyük Sinop Forum Sitesi

Sinop Resimleri, Sinop Video, Sinop haberleri, Sinop Hakkında Herşey...


    A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte

    Paylaş
    avatar
    Özkan5757

    Mesaj Sayısı : 40
    Kayıt tarihi : 17/09/09

    A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte

    Mesaj  Özkan5757 Bir Perş. Eyl. 17, 2009 10:56 pm

    A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte
    MALZEMELER
    500 gr YĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
    50 gr PİRİNÇ
    3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI
    100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet )
    1/2 demet MAYDANOZ
    TUZ
    KARABİBER
    KIZARTMA YAĞI
    UN

    HAZIRLANIŞI
    Pirinç haşlanır ve süzülür.Soğan yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür. Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur.Yağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır. İçine pirinç, 3 yumurtanın sarısı ile 2 yumurta akı ve ince kıyılmiş maydanoz ilave edilerek tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gr kıyma da konulduktan sonra 6 dakika kadar yoğurulur. Önemli olan melzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir (.Bazı yörelerimizde kekik - kimyon ve ince kıyım ceviz konulmasına rağmen eski Türk mutfağında tavsiye edilmez ). Hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır . Bir kase içinde bir yumurta ile diğer bir yumurtanın akı iyice çırpılarak unlanmış köfteler içine iyice batırılır. En son olarak da yeniden una batırılarak tavada iyice kızdırılan zeytin yağında altın rengini alıncaya kadar kızartılır. Bu şekilde iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı olmasını sağlar. Tavadan çıkarılan köfteler bir kağıt havlu üzerinde bir dakika kadar bekletilirse fazla yağı alınmış olur. Köftelerin üzerine birkaç damla limon damlatılıp maydanoz la süsnerek servis edilir.

      Forum Saati C.tesi Kas. 18, 2017 11:30 pm